wyniki badań OB

skorsezee

Temat: metotrexat
...1 tydzien 30mg, drugi 20mg, trzeci 10mg i teraz 7,5mg), poprawa byla natychmiastowa, niestety od dwoch tygodni we wtorek i srode znow mi dokuczaja stawy, potem do konca tygodnia jest coraz lepiej. Stawy mi puchna i bola w roznych porach dnia i nocy. Reumatolog do ktorego chodze najpierw stwierdzil ze to nie rzs, na drugiej wizycie wymeczylam(lekarz troche unikal odpowiedzi), ze to jednak rzs. Czy ktos sie spotkal sie z tym, ze dwa dni po metotrexacie bole sie nasilaja? Wyniki badan OB 55, CRP 52 podwyzszone(OB po sterydach systematycznie spadalo, zatrzymalo sie na 22 w trzecim i czwartym tygodniu tygodniach, teraz badania mam za miesiac ), reszta OK. dziekuje za pomoc , bo internista kazal brac paraetamol i czekac na wizyte u reumatologa pozdrawiam, Ola
Źródło: forum.rzs.pl/viewtopic.php?t=745



Temat: Morfologia
Witam!! Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań OB 18 /normy RBC 5,43 /4-5,2 HGB 15,8 /12-16 HCT 47,6% /36-46% MCV 87,7 /83-103 MCH 29,1 /28-34 MCHC 33,2 /32-36 RDW-CV 14% /11-16% RDW-SD 40,4 /37-46 WBC 11,8 /4-10 LYM 4,2 35,7% /1-4 25-40% MXD 0,3 2,3% /0-1,3 0-13% NEU 7,3 62% /2-7 50-70% PLT 306 /150-400 PDW 12,3 /9-14 MPV 10,9 /8-12 P-LCR 31,9 /15-35 Dodam, że jestem kobietą i mam 25 lat. Proszę o szybką odpowiedź
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7702


Temat: badanie OB a HSG
Panie doktorze przygotowuję sie do HSG,dzisiaj odebrałam wynik badania OB-10,czy z takim wynikiem będe mogła podejść do HSG?
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=71513


Temat: Interpretacja wyników badań
Pięcioletni chłopiec od trzech miesięcy ma powiększone węzły chłonne na szyi w pachwinach wyniki badań OB - 39, MCH - 25, PLT 465, MPV - 6,8, WBC - 13,5, zastosowano antybiotyk, wykonano usg węzłów chłonnych - stwierdzono zapalenie,jamy brzusznej, rtg płuc wszystko ok/ po ok 2 tygodniach sytuacja sie powtarza kolejne wyniki: MCV - 74, LYM % 56, GRA % - 39 Rozmaz: Podzielone 32, Kwasochłonne -1 , Limfocyty -67 Kolejny antybiotyk. Wyniki badań po skończeniu antybiotyku OB - 12, MCV - 74, MCH 25, PLT - 468, LYM - 7,4, ASPAT 62, ALAT 52 lekarz powiedział...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8220



img
\